Басейнова дирекция Черноморски район

БДЧР - ВАРНА


Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  проект на актуализирана програма от мерки - трета част от Морска стратегия 2022-2027 – тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Министерството на околната среда и водите обявяват обществени обсъждания на актуализираните програми за мониторинг, изготвени съгласно чл. 11 от Рамкова директива за морска стратегия - тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  проект на национален доклад на България за Актуализация на първа част от Морската стратегия, съгласно чл. 8, чл. 9 и чл. 10 (2012-2017) – тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува Междинен преглед на значимите проблеми при управлението на водите в Черноморски район - тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  Актуализирана предварителна оценка на риска от наводнения - тук.

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува проект на Картите на заплахата и на риска от наводнения - тук.

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

Експерти от РИОСВ – Варна и БДЧР ще почистят плаж „Романтика“

 

На 3 април РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ организират почистване на плаж „Романтика“ в к.к. „Камчия“. Почистването ще започне в 10,30 ч. Инициативата е част от кампанията на Министерството на околната среда и водите за почистване на замърсени терени за 2023 г. – „Да сложим точка на замърсяването“.

31.03.2023 г.

... За повече информация

Започва XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“

Министерството на здравеопазването обявява началото на XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. Целта на конкурса е да популяризира здравословния начин на живот сред младите хора, поставяйки акцент върху превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

22.03.2023 г.

... За повече информация

БДЧР отбеляза деня на водата съвместно с Технически университет - Варна и РИОСВ - Варна

 

vlz

Басейнова дирекция „Черноморски район“ отбеляза Световния ден на водата с множество инициативи с деца, ученици и студенти.
Открити уроци с мултимедийни презентации  на теми, свързани с опазване на най-ценния природен ресурс, се проведоха в детски градини ДГ „Звездичка“, ДГ „Дружба“, ДГ „Щурче“, с. Приселци, общ. Аврен, ДГ „Морско конче“, с. Близнаци.

22.03.2023 г.

... За повече информация

БДЧР излъчи победители в конкурса за рисунка по повод Световния ден на водата

БДЧР ще отличи с  награди 6 участници в конкурса за рисунка по повод Световния ден на водата. Конкурсът се проведе под надслов:  „Водата е живот“. 

В предварително обявения срок, в дирекцията постъпиха 72 рисунки.  В конкурса  се включиха  ученици от Бургас, Варна, Добрич и Търговище.

При оценката на творбите, журито обърна внимание на познанията, които авторите имат за опазване и съхраняване на водата.

Победителите в конкурса ще получат индивидуални грамоти и награди. Те ще им бъдат изпратени до края на месеца.

22.03.2023 г.

... За повече информация

Световен ден на водата - 22 март 2023 г.

Световният ден на водата всяка година се отбелязва на 22 март и има за цел да привлече вниманието на хората върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. Тази година кампанията призовава хората „Бъдете промяната, която искате да видите в света“.

20.03.2023 г.

... За повече информация

За деня на водата, БДЧР ще награди отличилите се художници в конкурса „Водата е живот“.

По повод 22 март „Световен ден на водата“, Басейнова дирекция „Черноморски район“ организира конкурс за детска рисунка на тема „Водата е живот“.

Каним за участие в конкурса всички деца от I до IV клас от Черноморски район (Области Добрич, Варна и Бургас), които искат да изразят творческите си умения, да се включат в конкурса за рисунка на тема “Водата е живот“.

Младите творци трябва да изпратят картините си до 20 март на адрес: гр. Варна, ул. „Александър Дякович“ № 33.

22.02.2023 г.

 

... За повече информация

страница 8 от 226

<<< по-нови    3 4 5 6 7 8 9 10 11    По-стари >>>